Ace Travel Services Kefalonia: Προσφέρουμε ευρεία γκάμα τουριστικών υπηρεσιών στην Κεφαλονιά...

Κεφαλονιά

Νησί ΚεφαλονιάςΠεριτριγυρισμένη από γαλανά, καθάρια νερά, τραχιά βουνά και αμέτρητα χωριουδάκια, η Κεφαλονιά, προσφέρει έναν παραδοσιακό τουρισμό. Το νησί έχει προσελκύσει επισκέπτες για αιώνες και συνεχίζει να αναφλέγει ένα πάθος σε όλους όσους την επισκέπτονται.

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου, το οποίο περιλαμβάνει την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο. Έχει μέγεθος 786,6χιλιόμετρα2 και φιλοξενεί την 3η μεγαλύτερη οροσειρά στην Ελλάδα, τον Αίνο. Το νησί είναι ιδιαίτερα πράσινο ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των υψηλών βροχοπτώσεων του, κατά τους χειμερινούς.

Η Κεφαλονιά έχει αναφερθεί, σε πολλές ελληνικές μυθολογικές ιστορίες ειδικά με την φιγούρα του Κέφαλου, στον οποίο είχε δωρισθεί το νησί, αφού βοήθησε τον Αμφιτρίωνα των Μυκηνών, εξ ου και το όνομα Κεφαλονιά.

Μερικά από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα στο νησί χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή μεταξύ του 1500 και του 1100 π.Χ. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε αυτές τις περιοχές, όπως οι Μυκηναϊκοί Τάφοι που βρίσκονται σε δύο μέρη του νησιού, έναν κοντά στη Μαζαρακάτα και τον άλλο κοντά στον Πόρο.

Στα μεταγενέστερα χρόνια, η Κεφαλονιά φιλοξένησε Ρωμαίους μεταξύ του 2ου και του 4ου αιώνα.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, το νησί βρισκόταν υπό την κυριαρχία των Βυζαντινών ως μέρος του Βασιλείου της Σικελίας έως ότου ο Κόμης Λεονάρντο Τόκο ο τρίτος, ηττήθηκε από τους Οθωμανούς το 1479.

Η τουρκική κυριαρχία στην Κεφαλονιά διήρκεσε μόνο μέχρι το 1500, όταν οι Ενετοί νίκησαν τους Οθωμανούς και πήραν το νησί. Οι Ενετοί είχαν μεγάλη επίδραση στο νησί όχι μόνο με την οικοδόμηση της παλιάς πρωτεύουσας, του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου και του Κάστρου της Άσσου αλλά και με την επιρροή στο γενικότερο χαρακτήρα κτιρίων της Κεφαλονιάς.

Όταν η Βενετία κατακτήθηκε από τη Γαλλία το 1797, το νησί τέθηκε υπό γαλλική κυριαρχία μέχρι το 1809, όταν η Μεγάλη Βρετανία επέβαλε έναν αποκλεισμό στα νησιά στον πόλεμο ενάντια στον Ναπολέοντα. Σύντομα και η Ζάκυνθος έπεσε υπό βρετανική κυριαρχία λίγο μετά την Κεφαλονιά και Ιθάκη. Το 1815, η Συνθήκη του Παρισιού αναγνώρισε τα Ιόνια νησιά σαν βρετανικό προτεκτοράτο και ο συνταγματάρχης Charles De Bossett (ελβετικός μηχανικός που εργάστηκε στον βρετανικό στρατό), έγινε κυβερνήτης της Κεφαλονιάς. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο νησί, σχεδίασε και έκτισε τη γέφυρα του Δραπάνου στο Αργοστόλι.

Μετά από αρκετές αψιμαχίες μεταξύ βρετανών στρατιωτών και ντόπιων, τα Επτάνησα επιστράφηκαν στην Ελλάδα ως χειρονομία καλής θέλησης το 1864 από τον (υποστηριζόμενο από την Βρετανία) Πρίγκιπα Ουίλιαμ της Δανίας, ο οποίος έγινε ο βασιλιάς Γεώργιος, ο πρώτος των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Κεφαλονιά καταλήφθηκε από τις δυνάμεις του Άξονα μέχρι το 1943. Η πλειοψηφία των στρατιωτών στο νησί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν Ιταλοί. Τον Σεπτέμβριο του 1943, ολοκληρώθηκε η ανακωχή της Ιταλίας και οι γερμανικές δυνάμεις στο νησί συνέλαβαν και εκτέλεσαν τους υπόλοιπους 5.000 Ιταλούς στρατιώτες.

Το βιβλίο του Louis de Bernieres, «Το μαντολίνο του Captain Correlli» βασίστηκε σε αυτή τη χρονική στιγμή και αργότερα το 2001 γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία στην Κεφαλονιά.

 

Αρχαία Ιστορία

Μυκηναϊκοί τάφοι

Υπάρχουν 2 τοποθεσίες στο νησί όπου βρέθηκαν τάφοι από τη μυκηναϊκή περίοδο.

Η πρώτη τοποθεσία είναι οι Μυκηναίοι Τάφοι που βρίσκονται στο χωριό Μαζαρακάτα, κοντά στην πρωτεύουσα του Αργοστολίου. Αυτοί οι τάφοι ανακαλύφθηκαν από έναν Κεφαλονίτη αρχαιολόγο το 1908. Μετά από 10 χρόνια ανασκαφών ανακαλύφθηκαν 17 τάφοι, πολλοί από τους οποίους με γυάλινα αγγεία που κατασκευάστηκαν την ίδια περίοδο.

Ακόμη, ο τάφος του Θόλου που βρίσκεται κοντά στο χωριό Πόρος στο νότιο άκρο της Κεφαλονιάς. Η διαφορά που παρατηρήθηκε μεταξύ των δύο τύπων τάφων ήταν το σχήμα. Ο τάφος του Θόλου έχει σχήμα που μοιάζει με κυψέλη και είναι ένας μεγάλος τάφος σε αντίθεση με το σχήμα των πολλών μικρότερων. Επίσης, στο εσωτερικό του θολωτού τάφου βρέθηκαν βασιλικές σφραγίδες, πολύτιμες πέτρες και κοσμήματα που επιβεβαίωσαν την ιδέα ότι αυτός, είναι βασιλικός τάφος.

 

Αρχαία Ακρόπολη της Σάμης

Με θέα στην σημερινή πόλη της Σάμης βρίσκονται τα ερείπια της Αρχαίας Ακρόπολης της Σάμης, που χρονολογούνται από την παλαιολιθική εποχή. Ήταν γνωστό ότι ήταν αυτόνομο κράτος με δικό του νόμισμα. Η περιοχή είχε ένα φρούριο γύρω από την πόλη. Οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την πόλη και αύξησαν τον πληθυσμό της περιοχής δημιουργώντας διάφορες νέες εμπορικές διαδρομές. Οι Ρωμαίοι έχτισαν επίσης πολυτελείς κατοικίες και δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός θεάτρου στην Ακρόπολη.

 

Κυκλώπεια τείχη της αρχαίας Κράνης

Βρίσκονται κοντά στα περίχωρα του Αργοστολίου και χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα π.Χ.. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα πεδινά της περιοχής αποτελούν μέρος της αρχαίας πόλης Κράνη. Μεταξύ των ερειπίων των τειχών της πόλης υπάρχουν και τα ερείπια δωρικού ναού αφιερωμένου στη θεά Δήμητρα.

 

Ρωμαϊκή Βίλα

Στο δημοφιλές θέρετρο της Σκάλας, βρίσκονται τα ερείπια ρωμαϊκής βίλας σε στυλ ρουστίκ. Πιστεύεται ότι χτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. και καταστράφηκε από πυρκαγιά τον 4ο μ.Χ. αιώνα, η βίλα θεωρείται ότι ήταν αρχοντικό με πρόσβαση μέσω μιας μικρής γέφυρας πάνω από ένα ρέμα και με περισσότερα από 6 δωμάτια, τα οποία όλο είχαν διακοσμητικά ψηφιδωτά δάπεδα που απεικονίζουν σκηνές θυσίας και τελετουργίες.

 

Ρωμαϊκό νεκροταφείο

Στο βόρειο άκρο της Κεφαλονιάς, στο γραφικό χωριό Φισκάρδο, μπορείτε να βρείτε τα απομεινάρια ενός ρωμαϊκού νεκροταφείου. Από το 2ο αιώνα π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ., το νεκροταφείο έχει 27 τάφους σε διαφορετικά σχέδια καθώς επίσης και αντικείμενα όπως αγγεία από γυαλί και νομίσματα. Επίσης κοντά, άλλες ανασκαφές αποκάλυψαν ένα ρωμαϊκό λουτρό και ένα αμφιθέατρο.

 

 Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Ιστορικό Σημεία Ενδιαφέροντος Θέρετρα

Οι Συνεργάτες μας

 • TRAVEL ID
 • classic-logo
 • robinson-logo-original
 • jet2-holidays-logo
 • athens express logo
 • christian tour
 • bluesky-logo
 • dnata logo
 • belvi-logo
 • alltours-logo
 • olive-logo-2
 • ace photo

Καλέστε μας

+30 26710 27911